Gebelikte perine ve perine masajı ile alakalı bilgi sahibi olmanız, doğumunuza da yardımcı olacağınız anlamına gelmektedir. Perine masajı sayesinde doğum esnası ve sonrası sürecinizi kolaylaştırabilirsiniz. Perine nedir? Perine masajı nedir ve nasıl yapılır? Bu masaj için hangi yağlar kullanılmalı? Ayrıca Aromaterapi ve yağlar için yazılmış yazı ya da kısa videoları izleyerek doğru yağ seçimi için destek alabilirsiniz.

Perine ve Perine Masajı Nedir?

Anüs ile vajina arasında bulunan, ince derinin olduğu kısıma, perine denilmektedir. Birçok doğumda ıkınma aşamasında, bu bölgede yırtıklar oluşabilmektedir. Perine masajı, bölgedeki kasların güçlenmesine neden olur. 

Perine Masajında Ne Kullanılmalıdır?

Öncelikle mümkünse eczaneden ya da Gebbe marketten alınmış bir hindistan cevizi yağı temin etmelisiniz. Başka yağlarda kullanılabilir, mesela soğuk sıkım zeytinyağı, badem yağı gibi fakat genellikle tercih edilen içerisinde çok fazla E vitamini barındıran, Hindistan cevizi yağı.. Ayrıca mantar ve bakteri  engelleyici özelliğe sahip olması açısından da önem taşımaktadır. Fakat buradaki önemli nokta, hindistan cevizi yağının, pankeklerde veya kahvelerinizde kullandığınız türden olmaması, (organik olsa dahi, bu yağları tercih etmemek) gerçekten eczaneden temin edilmesi gerekmektedir. 

Gebelikte Perine Masajı Nasıl Yapılır?

Hindistan cevizi yağını yada başka tercih ettiğiniz yağları eczaneden aldıktan sonra, baş parmağımızı güzel bir şekilde yağlıyoruz, çünkü vajinamız çok kaygan olmayabilir ve bu masaj hareketleri zarar verebilir, onun için olabildiğince yağlamamız önemlidir. Sonrasında vajinayı gözümüzde canlandırırsak, (eğer alt tarafda anüsümüz, yukarıda klitorisimiz , üretramız, idrar yaptığımız deliğimiz şeklinde) ilk iki gün vajinayı alıştırabilmek için sadece saat altı yönüne  hafif hafif bastırarak, çok zorlamadan esnetmeler yapılmalıdır. İki gün boyunca vajinamızı bu harekete alıştırdak sonra üçüncü gün, iş ibiraz ilerleterek, saat beş yönünden, yedi yönüne doğru sirküler hareketlerle, hafif hafif baskı uygulayarak, esneterek masaj yapıyoruz. Vajina buna da alıştıktan sonra, asıl masaj hareketine 5. günü geçebiliriz. Saat üç yönünden altı yönüne, yine sirküler hareketlerle ve esneterek perine  masajımızı yapıyoruz. 

Perine mesajı, bölgenin esnekliğinin gelişmesine katkıda bulunurak, yırtık, epizyotomi riskinden korumaktadır.  

Önceki İçerikAstrolojiyi Nasıl Kullanmalıyız
Sonraki İçerikHamilelikte Bacak Ağrısı
Ebe Tülin Bulur İstanbul Üniversitesi 4 yıllık lisans Ebelik Bölümünü tamamlayıp ebelik hayatına başlamıştır. Bir çok devlet, üniversite ve özel hastanenin Doğumhane ve Yenidoğan Servislerinde çalıştıktan sonra İstanbul Doğum Akademisi bünyesine katılmıştır. Şu an aktif olarak İstanbul Doğum Akademisi bünyesinde özel ebe olarak doğumlara katılmakta, Keşkesiz Doğuma Hazırlık Eğitmeni, Emzirme ve Bebek Bakımı Eğitmeni ve İlkyardım Eğitmeni olarak eğitimler vermektedir. Ayrıca Doğum öncesi ve sonrası evde bakım hizmeti ve emzirme danışmanlığı da yapmaktadır. Aldığı Eğitimler: Homeopati, Aktif Doğum, Suda Doğum, Bebek Masajı, İlkyardım Eğitmenliği, Emzirme Danışmanlığı, Aromaterapi ve Fitoterapi, Akupunktur ve Refleksoloji, İlaç Dışı Rahatlatıcı Teknikler, Doğumda Hipnoz ve EFT Teknikleri Eğitimi, Makat Doğumlarda Teknikler ve Sorunlar Eğitimi.